Een scheiding of relatiebreuk is niet iets wat je voor ogen had en toch overkomt het je. Het is een ingrijpende gebeurtenis. Behalve emoties komen er ook juridische, financiële en praktische zaken bij kijken. Wat gebeurt er met de woning? Bij wie gaan de kinderen wonen? Hoe moeten de bezittingen verdeeld worden? Je moet over veel zaken nadenken en er beslissingen over nemen. Een goede afhandeling daarvan is zeer belangrijk. Ik help jullie om alles inzichtelijk te maken en tot een oplossing te komen, zodat jullie weer verder kunnen en je kunnen richten op een nieuwe toekomst apart van elkaar. Scheiden is niet leuk, maar als je nu nauwkeurig te werk gaat kun je later veel problemen voorkomen.

Afspraken over kinderen en vermogen

De afspraken over de kinderen worden vastgelegd in een ouderschapsplan. In een convenant of vaststellingsovereenkomst worden de afspraken over de vermogensbestanddelen vastgelegd. Uiteindelijk zal bij een echtscheiding of geregistreerd partnerschap de rechtbank de gemaakte afspraken over de kinderen en de vermogensbestanddelen bekrachtigen in een echtscheidingsbeschikking. De scheiding is pas definitief als die óók wordt ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand van de gemeente waar je gehuwd bent.

Wil je samen met je partner de echtscheiding regelen? Als echtscheidingsspecialist kan ik jullie begeleiden in dit proces en de echtscheiding in één traject van A tot Z voor jullie verzorgen. Neem voor meer informatie of vragen gerust contact met mij op.

Daniëlle heeft ons deskundig en professioneel bijgestaan bij het afwikkelen van onze relatiebreuk. Wij waren niet gehuwd maar desondanks moest er veel geregeld worden waarbij Daniëlle ons geholpen heeft in goed onderling overleg te komen tot goede afspraken voor alle partijen. Zij heeft alle mogelijkheden en aspecten met ons doorgenomen en op begrijpelijke wijze uitgelegd. Onze keuzes zijn uiteindelijk goed verwoord in een convenant en ouderschapsplan. Met deze ondersteuning werd de zakelijke afwikkeling van onze relatiebreuk op een prettige manier afgewikkeld.

Birgit

Delen mag!